UN ENCANTERI / 2014 / 15 minuts / 16 mm / blanc i negre / 1.33:1 / estèreo

amb la veu de Pelin Dogan

He fet aquesta pel·lícula a partir del metratge descartat d'una altra pel·lícula més llarga i feixuga que encara no he acabat. Es tracta d'un estrany divertimento, de forma i idea elaborades, que explica de manera íntima uns misteriosos fets ocorreguts a Cerbère no fa gaire, quan un noi hi va anar a fer-hi una mica de cinema.

Amb la mirada posada en el rastre d’aquest cinema, com un encanteri que es respira en l’aire i que ressona arreu, una veueta recorda, imagina i inventa un petit però transcendent episodi de la vida del poble, una anècdota amb categoria de mite.

Aquesta pel·lícula és només una mostra del resultat d'una residència de creació al mític Hôtel Belvédère du Rayon Vert, obtinguda gràcies al “Premi Panorama Rencontres Cinématographiques de Cerbère-Portbou” de l’Alternativa 2013.

Tot el material filmat es va revelar amb dissolucions preparades amb aigua de mar, en procés de negatiu, en un laboratori improvisat al bany de l’habitació de l’hotel, on s’hi va arribar a revelar fins a un quilòmetre i mig de pel·lícula.

El so també es va tractar amb aigua de mar. Vaig transferir el muntatge final a disc de vinil i el vaig enfonsar al mar, després el vaig deixar assecar i tot seguit el vaig reproduïr per extreure’n el so per a la mescla final.


  1. *Hamburg International Cinema Libre Festival 2015

  2. *Transient Visions | Festival of the Moving Image 2015 , Johnson City, New York

  3. *L’Alternativa 2015 | Festival Internacional de Cinema Independent de Barcelona (Premi GAC Millor Guió)

  4. *CINEMA ANÈMIC #3, Barcelona, 2015

  5. *CineAutopsia | Bogotá Experimental Film Festival, 2016

  6. *XII ZINEXIN, 2016

  7. *Kosmopolis | CCCB, Barcelona, 2017

  8. *CRANC #7 | L’Automàtica, Barcelona, 2017

  9. *Blitz #26 Lluís de Sola - ZUMZEIG CINEMA, Barcelona, 2019